Pečujte o své ledviny, pomohou vám různé bylinky

Pečujte o své ledviny, pomohou vám různé bylinky

Ledviny hrají v těle důležitou roli. Plní řadu funkcí – filtrují krev, odstraňují odpadní látky, regulují tlak, udržují rovnováhu mezi elektrolyty nebo produkují některé druhy hormonů. Aby bylo tělo v pohodě, je potřeba udržovat ledviny zdravé a v dobrém stavu.

Jak pečovat o ledviny?

Dodávejte jim dostatek tekutin. Voda podporuje detoxikaci ledvin a udržuje v rovnováze průtok moči. Důležitou roli hraje také zdravá  a vyvážení strava, která obsahuje dostatečné množství ovoce a zeleniny, celozrnných produktů a nízkotučných proteinů. Pozor dejte na nadměrné množství soli, která ledvinám škodí. Svoji roli hraje také pravidelný pohyb a fyzická aktivita. Snižují krevní tlak. Nebezpečné pro ledviny je nadužívání léků. Nezanedbatelnou roli hraje také zdravý životní styl – eliminace kouření a konzumace návykových látek, zdravá váha a pravidelné preventivní kontroly u lékaře.

Ledvinové čaje jako pomocníci pro zdraví ledvin

Ledvinové čaje jsou uzpůsobené k podpoře zdraví ledvin a celé močové soustavy. Obsahují různé směsi bylin, které mají pozitivní vliv na ledviny a močový trakt. Nabízejí řadu účinků – diuretické, podpora detoxikace a ledvinových funkcí.

Mezi nejznámější bylinky patří brusinky, medvědice lékařská, kopřiva, zlatobýl, pampeliška nebo petržel.

Samodiagnostický rychlotest Ledviny

Tento samodiagnostický rychlotest slouží k detekci albuminu v moči. Používá se velmi snadno a výsledek máte za krátký okamžik, řádu 10 minut. Můžete jej provést v klidu a pohodlí svého domova. Rychlotest Ledviny vám pomáhá rychle a snadno otestovat svoje zdraví. Kontrolou hladiny albuminu můžete odhalit případné poruchy ledvin za velmi krátký časový úsek a v prvotním stádiu. Můžete tak zahájit léčbu včas.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz