Dodejte tělu vitamín D nejen díky slunečnímu záření

Dodejte tělu vitamín D nejen díky slunečnímu záření

Vitamin D tělo potřebuje pro stavbu a udržení zdravých kostí. Díky němu dobře absorbuje vápník, což je primární složka kostní tkáně. Kromě toho reguluje vitamín D různé buněčné funkce. Jeho protizánětlivé, antioxidační a neuroprotektivní vlastnosti podporují imunitní zdraví, funkci svalů a aktivitu mozkových buněk.

Kde nalezneme vitamín D?

V přirozené formě se vyskytuje jen velice málo – některé o něj obohacené potraviny, ryby houby. Tělo si jej vytváří díky přímému slunečnímu záření. Přímé sluneční světlo přemění chemickou látku v kůži na aktivní formu vitamínu. Další možností je užívání doplňků stravy.

Lipozomální Vitamín D3

Lipozomální vitamín D3 je výživový doplněk připravený v tekuté lipozomální formě, která zajistí nejvyšší vstřebatelnost, která je u lipozomální formy oproti tabletám, práškům nebo nápojů, až 6x vyšší. Dostává se do krve, která jej přenese k buňkám.

Pomáhá posilovat imunitu a zajišťuje správné využívání vápníku a fosforu.

Jaké výhody nabízí dostatek vitamínu D?

Podporuje kognitivní zdraví. Jeho nízká hladina může být příčinou poklesu kognitivních funkcí. Dlouhodobý dostatek vitamínu D může snížit riziko vzniku roztroušené sklerózy. Budete-li přijímat dostatek tohoto vitamínu eliminuje riziko vzniku osteoporózy ve vyšším věku. Pomáhá bojovat s kožní obtíží psoriázou. U dětí s nedostatkem vitamínu D hrozí křivice. Dostatek vitamínu D podporuje správnému vstřebávání a využití vápníku a fosforu. Udržuje správné fungování svalů. Podporuje imunitní systém. Dlouhodobý nedostatek vitaminu D bývá spojován s vyšší náchylností k tzv. akutním respiračním infekcím a chřipce. Chrání buňky proti škodlivému oxidativnímu stresu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz