Víno růžové
Nejprodávanější
Francouzské víno z vinařské obasti Cotes de Provence je víno růžové...
ZK-PRODUKT-1366
11222
Francouzské víno lososové barvy s velice intenzivní vůní s tóny...
ZK-PRODUKT-777
15245
ZK-PRODUKT-1347
ZK-PRODUKT-820
Víno je v odstínu starorůžové barvy. Vůně evokuje čerstvé...
17587
Mnoho lidí se stále domnívá, že růžové víno vzniká slitím červeného vína s bílým.
Naštěstí však stále roste počet milovníků vína, kteří dobře vědí, že růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu).
Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest, kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty zráním hroznů ubývají.