Destiláty

Nejprodávanější

Becherovka Original lahev
 
255 Kč
Detail
mandlova visen c1744
 
395 Kč
Detail
mandlovka 0 5 b1b6a
 
399 Kč
Detail
12 položek celkem
MAccalen
2 099 Kč

Jednosladová whisky s slámové barvy. Komplexní vůně ovoce, medu a...

11243
mandlova visen c1744
395 Kč

Višňový ovocný likér s mandlovým nádechem. Objem: 0,5 l...

12867
mandlovka 0 5 b1b6a
399 Kč

Mandlovka vyrobená podle receptury bývalého správce hustopečských...

12865
Becherovka Original lahev
255 Kč

Karlovarská voda, nejjemnější líh, cukr a přísně tajná kombinace...

12887
mandlova visen 0 2 07ff6
195 Kč

Cestovní varianta Mandlové višně Vám umožní vychutnat si lahodný...

12863
mandlovka 0 2 fe414
195 Kč

Cestovní varianta Mandlovky Vám umožní být po Vašem boku kdekoli na...

12861
Medovina pro babičku 0,5l
189 Kč

Nevíte, co koupit babičce?  Máme pro Vás vhodný dárek – medovinu...

ZK-PRODUKT-1093
Medovina pro dědečka 0,5l
189 Kč

Nevíte, co koupit dědečkovi?  Máme pro Vás vhodný dárek – medovinu...

ZK-PRODUKT-1094
Medovina přírodní 0,5l
189 Kč

Čistá přírodní medovina s lahodnou chutí a vůní. Ucítíte z ní sílu...

ZK-PRODUKT-1097
Sváteční medovina 0,5l
189 Kč

Sváteční medovina je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením medu...

ZK-PRODUKT-1095
Vánoční medovina 0,5l
189 Kč

Vánoční medovina, ať vychlazená či ohřátá, dokreslí útulnou...

ZK-PRODUKT-1096
vista alerge
699 Kč

Výběrové víno tmavě fialové barvy, komplexní ovocné vůně a silné...

ZK-PRODUKT-1353

Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.

Destilace alkoholu se do Evropy dostala přes Itálii z arabského světa.

Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky.