MEDY

Nejprodávanější

23 položek celkem
Včelí med ostropestřec 500g
145 Kč

Včelí med ostropestřec je krémový med sladké chuti s lehce...

ZK-PRODUKT-1087
Včelí med lipový 500g
139 Kč

Včelí med lipový se vyznačuje červenooranžovou barvou. Chutná po...

ZK-PRODUKT-1089
Včelí med javorový 500g
145 Kč

Včelí med javorový má typickou světlejší barvu s nádechem do...

ZK-PRODUKT-1088
Včelí med akátový 500g
135 Kč

Včelí med akátový 500g má velmi světlou žlutou až žlutobílou...

ZK-PRODUKT-1086
melicante medmix boruvka min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13940
melicante medmix brusinka min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13955
melicante medmix citron mata min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13964
melicante medmix cokolada min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13979
melicante medmix jahoda min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13934
melicante medmix merunka min
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13949
melicante medmix zazvor citronova trava
Novinka
109 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13976
melicante medomix akatovy med min
Novinka
99 Kč

Kolekce Melicante jsou lahůdky vyrobené jen z medu a...

13958
Nahoru
Další produkty

Med je nejznámější a nejdůležitější včelí produkt. Je to hodnotná dietetická potravina, sladidlo a "lék". Včely posbírají nektar nebo medovici a jiné sladké šťávy rostlinného původu, které obohatí látkami z vlastního těla (enzymy a živočišné bílkoviny z hltanových žláz), pozmění ve svém trávicím ústrojí a uskladní v plástech, kde pak tato hmota dozrává v med.

Přirozenou vlastností medu je krystalizace, kterou neztrácí svou hodnotu. Krystalizace závisí na vzájemném poměru fruktózy a glukózy. Glukóza je více obsažena v medech květových, a proto dříve krystalizují. V lesních medech je většinou vyšší obsah fruktózy a dextrinů a tím mají nižší předpoklad ke krystalizaci a zůstávají delší dobu v tekutém stavu.