Borůvky

Nejprodávanější

445 boruvky lyo bez loga
Borůvky lyofilizované 500g
Skladem (> 5)
Kód: 10755
 
808 Kč
Detail
445 boruvky lyo bez loga
Borůvky lyofilizované 1 kg
Skladem (> 5)
Kód: 10752
 
1 631 Kč
Detail
borůvky
Borůvky 1 kg
Skladem (> 5)
Kód: 10701
 
599 Kč
Detail
3 položek celkem
borůvky
Borůvky 1 kg
Skladem (> 5 kg)
599 Kč

Borůvky 1kg

Kód: 10701
445 boruvky lyo bez loga
1 631 Kč

Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává...

Kód: 10752
445 boruvky lyo bez loga
808 Kč

Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává...

Kód: 10755

Borůvkové knedlíky – nejlepší recept

 Ingredience: 10g droždí, 2 lžičky cukru, 190ml mléka, 1 lžička másla, 300g hrubé mouky, ¼ lžičky soli, 1 žloutek, 400g borůvek, Kostkový cukr, Tvaroh, máslo na přelití, moučkový cukr na posypání, případně perník.

Postup: Ohřejte mléko tak, abyste v něm udrželi malíček. Ostatní suroviny nechte temperovat na pokojovou teplotu. Droždí rozdrobte a zalijte trochou mléka. Přidejte cukr a hrst mouky. Nechte vzejít kvásek.

Prosejte mouku se solí, vlijte zbylé mléko s rozpuštěným máslem, žloutek a kvásek. Vypracujte tuhé těsto a nechte je pod utěrkou vykynout. Následně je rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami s kostkou cukru. Borůvkovou náplň těstem zabalte a zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte. Vařte v páře, nebo osolené vodě 6-8 minut. V půlce varu je obraťte a odklopte. Vařené knedlíky sceďte a propíchejte vidličkou. Podávejte se strouhaným tvarohem, máslem a cukrem, případně i perníkem.