Sušená rajčata

Sušená rajčátka jsou „lipofilní“, což znamená, že jejich nutriční hodnota je zvýšena tím, když se konzumují/vaří společně s tukem, např. s olivovým olejem. Podle studií v sobě nesou mnohem více vlákniny, draslíku, vápníku a železa rajčata sušená než jejich čerstvé sestry.
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná.

Výživové hodnoty na 100g:

Energie: 1304kJ / 312kcal; Sacharidy: 51g – z toho cukry 37.6g; Bílkoviny: 14.1g; Tuky: 3g – z toho nasycené 0.4g; Vláknina: 12.3g; Sůl: 7g; Vlhkost: 14-18 %

Složení:

Sušená rajčata, sůl

Země původu:

Turecko

Skladování:

Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 60% a chraňte před slunečními paprsky.

Alergeny:

Může obsahovat stopy lepku

Minimální odběr:

100g