položek: 1

na stránku

Obrázky Seznam

Nastavit sestupně

Meruňková jádra hořká jsou zdrojem vitamínu B17-amygdalín, betakarotenu, hořčíku, kyseliny salycilové, kyseliny listové. Veškeré tyto vitamíny a minerály podporují správný imunitní systém. Je nutno podotknout, že meruňková jádra hořká se musí jíst s jistou opatrností, při přílišné konzumaci mohou být mírně toxická. Doporučuje nemocným rakovinou jíst denně 30-50 jader (cca 0,7 jadérka x váha v kg) ne však najednou - ale rozdělené na menší dávky během celého dne. V případě nemoci začínáme s 10 jadérky denně a během 2-3 týdnů zvyšujeme na konečné množství. Najednou lze sníst pouze 5-7 jader.

Meruňky a jejich jádra jsou zásadité a zastávají tak protiváhu ke kyselé potravě v dnešní moderní civilizaci.
Meruňky mají velmi vysoký obsah beta-karotenu, ten má vliv na snížení rizika srdečního infarktu, pro dobrý zrak, zdravou kůži, vlasy a nehty.
Meruňky obsahují vitamin C a zejména sušené jsou vhodným zdrojem draslíku a železa, nutného k tvorbě červených krvinek. Dále obsahují křemík a hořčík.